Gyűrű méret meghatározása

A gyűrűméret 

A gyűrű méretének ismerete elengedhetetlen a gyűrű kiválasztása során, melyben igyekszünk Önnek a legnagyobb segítséget nyújtani. 

Bár a legtöbbünk ujja tolerál 1-1 szám eltérést -  hiszen a mi saját ujjunk sem egyforma vastag minden nap, sőt, a jobb és a balkéz azonos ujja sem egyforma vastagságú, de nagyobb eltérés már kényelmetlenséget vagy használhatatlanságot eredményezhet.

Oldalunkon igyekeszünk a lehető legnagyobb méretskálát fenntartani, de az adott modellekből ritka, hogy 1-4 méretnél több álljon rendelkezésére. Így ajnlánljuk, hogy a gyűrű kiválasztása előtt - ha még nem ismerné- állapítsa megy gyűrűméretét,  és hazsnálja a termékszűrő funkciót a meghatároztott méretre. A fent leírt 1 szám toleranciát esetleg érdems figyelemmbe vennie.

A gyűrű méretének a megállapítása:

A gyűrű belső kerülete miliméterben az általunk feltüntetett gyűrű-méret!

A gyűrű méretét az alábbi módszerrel egyszerűen megállapíhtatja meg:

 

1. Meglévő gyűrűjének belső átmérőjének lemérése:

Célszerű tolómérőt használni, de ha az nem áll rendelkezésére, viszonylagos pontossággal vonalzóval is megmérheti.

Ha megvan a gyűrűjének az átmérője, egyszerűen kiszámíthatja belőle a kerületét (átmérő x Pi (3,14)), vagy alábbi táblázat szerint láthatja annak értékét! (Azaz ha a gyűrjének átmérője 18,8 mm, akkor a gyűrűmérete 59-es)

Méret táblázat

Átmérő

(mm)

Gyűrűméret

kerület (mm)

Átmérő

(mm)

Gyűrűméret

kerület (mm)

Átmérő

(mm)

Gyűrűméret

kerület (mm)

Átmérő

(mm)

Gyűrűméret

kerület (mm)

15,3 48 16,9 53 18,8 58 20,4 63
15,6 49 17,2 54 19,1 59 20,7 64
15,9 50 17,5 55 19,4 60 21,0 65
16,2 51 17,8 56 19,7 61 21,3 66
16,6 52 18,1 57 20,1 62 21,6 67

 

2. Az ujj kerületének lemérése:

Vágjon ki egy  8-10cm hosszú, 3mm széles  papír csíkot, majd tekerje teljesen feszesen az ujja  köré. Az érintkezési pontot jelölje meg,  majd egy vonalzó segítségével mérje le, hángy miliméter. Ez meg is adja a kerületet, azaz a gyűrűjének a méretet! Tapasztalataink szereint ez a módszer szükségesnél nagyobb méretet állapít meg (hiszen a merev fém teljesen másképp viselkedig minta papír), ezért az így kapott adatot csak hozzávetőlegesnek tekintse.

3. Szakember segítségét is kérheti ékszerboltban, ahol az erre alkalmas eszközzel (ujjmérő karikasor;gyűrű mérő rúd) pontos méretet tudhat meg! Örömmel állunk rendelkezésére piliscsabai üzletünkben, ahhol nemcsak megpróbálhat bármelykészletünkön lévő gyűrűt, de szívesen segítünk a mértet megállapításában is. Bízunk benne, hogy más, Önhöz közeli ékszerészek is készséggel segítenek.

 

4. Amennyiben a webáruházunkban megrendelt gyűrű mégsem lett megfeleő, és ezt 3 napon belül jelzi felénk, akkor élhet az ingyenes csere-garanciánkkal, így ingyenes oda-vissza szállítással cseréljük Önnek a mgfelelő méretre, vagy megfelelőbb típusra. 

A csere-garanciánkkról részletesen itt olvashat: cseregarancia

 

Ha megismerte a gyűrű méretét, válassza ki kívánt kategóriát, majd (+/- 1-1 mérettel) állítsa azt be szűrő fonkcióba a keresett méretet, és talájla meg a Áruházunkban az Önnek legmegfelelőbb darabot! 

 

Cirkónia köves Gyűrűk Ásvány és Drágaköves Gyűrűk

Opál köves Gyűrűk

Klasszikus Ezüst Gyűrűk
       

Válagoasson ízlése szerint, válsszaon Stílusosan!