Blog

Hamsa / Fatima Keze szimbólum

2020.08.05 14:17
Hamsa / Fatima Keze szimbólum

A kereszténységben a Hamsa Mária keze néven ismert. Termékenységet, boldogságot, jó szerencsét, egészséget és áldást jelent.

Fontos azonban rámutatni, hogy nem csupán vallásos vagy szent szimbólum, ahogy azt sokan gondolják.

Megvéd a negatív energiáktól, a károktól és a veszélyektől. Pozitív energiát áramoltat a fizikai testbe, és segíti a legtöbb betegség mielőbbi gyógyulását. Jézus iránti hűségünkre emlékeztet bennünket, és táplálja lelkünket.

 

Fatima keze ezüst ékszereink megtekintéséhez: kattintson ide!

 

A zsidó-keresztény kultúrában a kezek az isteni jelenlétet, hatást és hatalmat fejezik ki. A zsidó misztikában a kéz 10 ujja képviseli a 10 parancsolat lelki törvényét, a láb 10 ujja pedig a 10 parancsolat testi törvényét.

Az iszlámban úgy hívják, hogy „Fatima keze”. Az isteni védelmet szimbolizálja.

Az arabok, hogy ellensúlyozzák a rosszindulatú emberek szemeinek sugárzását Fatima (Mohamed lányának)  kezét hordják ékszerként. A Fatima kéz nemcsak a muzulmán közösségekben, hanem világszerte népszerű szerencse szimbólummá, a védelem és az erő jelképévé vált.

E szimbólum fontos szerepet tölt be az emberek otthonában is. Sokan olyan helyre teszik, ahol a vendégek  már megpillanthatják a házba való belépés pillanatában. Széles körben elterjedt vélemény, hogy megvédi a tűztől (és valamennyi katasztrófától) és a gonosz erőktől a házat.

 

Hal szimbólum a Hamsa-ban

A Hamsa kezet sokszor hal rajzok díszítik. A hal hagyományosan a szerencse jelképe. Nagy vagyont vonz a tulajdonos számára. Ez lehet egy nagy örökség, díj a lottón, béremelés, üzleti profit stb.

A Hamsa kézen lévő hal szimbólum megerősíti a védelmet a gonosz szemek ellen (segítségével teljes immunitást élvez a gonosz erőkkel szemben).

Szem szimbólum a Hamsa-ban

A Hamsa-ban gyakran található szem rajz ábrázolja azt a szemet, amely mindent lát. Semmi nem menekülhet el ettől a szemtől.

A szem előre figyelmezteti a Hamsa-t birtokló személyt a bekövetkező negatív eseményekre, és megóvja annak káros hatásaitól.

Hogyan kell hordani a Hamsa kezet?

Lefelé néző kéz
Amikor a Hamsa keze lefelé néz, megnyitja az ön számára az univerzum minden gazdagságát és jóságát, áldását és kegyelmét. A lefelé néző kéz termékenységet biztosít, és válaszokat ad az imákra.

Az összezárt ujjak (ebben a helyzetben) gyakran szerencsét hoznak.

Felfelé néző kéz
A felfelé néző Hamsa kéz egy univerzális, gonosz elleni szimbólum. Erős védelmező ereje megóv minket a gyűlölettől, a féltékenységtől, a bizonytalanságtól és a negatív gondolatoktól.

Az ujjak ebben a helyzetben gyakran széttárva vannak, hogy szétszórják a gonosz energiákat, és elkerülhetővé váljon minden ártó behatás.

Miben segíthet a Hamsa kéz hordása?

A Hamsa kéz erőteljes szimbólum, és sok jó dolog történik önnel, ha hordja.

A szimbólum közvetlen hozzáférést biztosít a pozitív erőkhöz, és segíti a magasabb tudatosság elérését, a jóga és meditációs gyakorlatok elmélyítését. Segít abban, hogy pozitív tulajdonságokkal rendelkezzen, betekintést nyerjen sorsába, és meglássa élete mélyebb értelmét is.

Az Önt körülvevő emberek szándékos károkozása, gondatlan viselkedése, csúnya beszéde, ártószándéka, rosszakarata, rosszkívánsága, átka, rágalma sok fájdalom forrása lehet. Ezektől óvja meg önt a Hamsa kéz.

Segít elkerülni a nehézségeket, a kellemetlenségeket és a nagy megrázkódtatást okozó csapásokat. Isteni menedéket biztosít.

Lehetővé teszi, hogy a megváltozott kozmikus viszonyok érezhetővé váljanak az ön mikrokozmoszában (környezetében is). Erkölcsössé tesz. Megkönnyíti az Isten felé fordulást, a szellemi tudásra törekvést, a szellemi átalakulást és a kiapadhatatlan isteni áldás leáradását.

Szerző: Késmárki László

Forrás: 

joportal.hu - Hamsa, a védelem és bőség szimbóluma

Késmárki László:Mudra-lexikon Ankh Kiadó 2020.

Késmárki László:Gyógyító kéztartások Ankh Kiadó 2019.

Köszönet a szerzőnek, Késmárki Lászlónak, és a Jóportal.hu Angyalának, Dr. Sándor Juditnak!

További megosztás és felhasználás a szerző beleegyezésével lehetséges.

Fatima keze ezüst ékszereink megtekintéséhez: kattintson ide!

Raktáron: 2 db
Raktáron
Kedvencekhez
Hamsa keze ezüst medál cirkóni kővel díszitve
cirkónia
Anyaga
925 Ezüst
Felületkezelés
Rhódium
9 450 Ft